Arkkitehti

Vesa 
Arosuo

Arkkitehtitoimisto
Arosuo Arkkitehdit Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, hygge

Arkkitehti Vesa Arosuo

Stella edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Sen on suunnitellut lahjakas ja arvostettu SAFA-arkkitehti Vesa Arosuo tuttuun tinkimättömään ja tulevaa asukasta sekä luontoa kunnioittavaan tyyliinsä. 

Hirvensalossa itsekin asustava Arosuo on rautainen ammattilainen ja tunnettu turkulainen arkkitehti, jolla on jo lähes kolmen vuosikymmenen kokemus ja näkemys suunnittelutyöstä. Oman arkkitehtitoimistonsa Vesa perusti vuonna 2011, jota ennen hän vaikutti Schauman Arkkitehdit Oy:ssä osakkaana. Pitkän uransa aikana hän on ehtinyt saamaan työstään paljon tunnustusta ja voittamaan useita suunnittelukilpailuja.

 

Arkkitehdin opinnot Vesa on suorittanut Tampereen teknillisessä korkeakoulussa (nykyisin Tampereen teknillinen yliopisto) ja Tanskassa, jossa hihaan tarttui innostus hyggeen eli kiireettömään ja hyvään elämään. 

Arosuon työn tunnistaa skandinaavisesta otteesta, jossa on mukana ripaus lämminhenkistä ja kotoisaa tanskalaista hyggeä. Suunnittelun lähtökohtana hän pitää tilaa, jonka on luotava puitteet viihtyisälle yhdessäololle ja sujuvalle arjelle. Tämän lähtökohdan pohjalta oli helppo antaa Vesan käsiin myös Lunan suunnittelu. 

Kuvituskuva
ARKKITEHDIN SANOIN

Minun oli ilo päästä suunnittelemaan  kohdetta Hirvensaloon, joka asuinalueena on minullekin rakas – sijaitseehan omakin kotini täällä. Haarla on täyttynyt viime vuosina moderneista pientaloista ja koska rakentamisesta on vastannut vain muutama toimija (Hirvensalon Talonrakennuksen ollessa niistä ylivoimaisesti suurin) on alue yhtenäinen ja eheä kokonaisuus, johon olen itsekin suunnitellut useammankin kohteen. Aiemmin rivitaloja suunnitelleena oli mukava päästä piirtämään alueelle myös paritaloja, jotka antavat suunnittelumielessä enemmän vapauksia rivitaloihin nähden. Paritaloissa pystytään toteuttamaan sellaisia ratkaisuja, jotka ei välttämättä perinteisessä rivitalossa olisi mahdollisia. 

Stellan asuntoihin on pyritty tuomaan sellaisia elementtejä, jotka ovat edellisissä kohteissa saaneet kiitosta ja lisämausteeksi on tuotu vielä vähän uudenlaista luksusta, jota harvemmin vastaavissa pientaloissa on tarjolla. Leveät asuntopohjat ja kolmeen suuntaan aukeavat ikkunat tekevät asunnoista valoisia ja avaria. Stellan asunnoissa poikkeuksellista on myös tontin rajoittuminen metsään. Tästä onkin haluttu ottaa kaikki hyöty irti suurin ikkunapinnoin, joiden kautta luonto tulee osaksi sisustusta. Terasseja haluttiin sijoittaa ilmansuunnallisesti molemmin puolin taloa, parhaimmillaan jopa kolmelle sivulle, ottaen huomioon niiden käyttötarkoituksen ja luonteen. Metsän puoleinen takaterassi on privaatti rentoutumispaikka, johon on suora kulku kylpyhuoneesta, saunan lämmöstä. Etu- ja sivuterassit ovat ilmansuunnallisesti aurinkoisempia ja urbaanimpia, jotka soveltuvat mainiosti grillailuun, ruokailuun ja oleskeluun. Arvaamattomia Suomen kelejä silmälläpitäen terassien kattaminen tuntui luontevalta ja käytännölliseltä ratkaisulta. 

Toimiva ja kaunis koti tekee arjesta mukavampaa. Voin sanoa Stellan olevan moderni, käytännöllinen ja loppukäyttäjää arvostava kokonaisuus, joka sulautuu mainiosti Haarlaan katukuvaan. Toivottavasti myös sinä löytäisit kolmesta asuntokoosta itsellesi sopivan kodin.

Arkkitehdin allekirjoitus

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA

Ota yhteyttä

Stellan asuntoja myy Jaakko Kaitanen Bravo Kiinteistövälityksestä. Ota yhteyttä!